Top 8 stvari koje vrijedi uzeti u obzir kada kupujete laserski printer

Datum objave: 15.3.2019.
Top 8 stvari koje vrijedi uzeti u obzir kada kupujete laserski printer

Kupujete printer? U slučaju da još niste sigurni koja bi vrsta printera bila najprimjerenija za vaše potrebe, slobodno pročitate naš prijašnji blog koji govori upravo o razlikama između tintnog i laserskog printera. Naime, svaki od printera ima svoje čari, prednosti i nedostatke, no sada ćemo se usredotočiti na laserski printer. Ako je odluka pala upravo na njega, tek sada kreće pravi posao potrage. Naime, postoji toliko tipova laserskih pisača da odabir zaista nije lak. Upravo zbog toga prvo morate definirati svoje potrebe i tek ćete zatim u rukama moći pronaći “pravog prijatelja” :). Spremni? Počnimo!

1. Želite li jednobojni laserski printer ili laserski printer u boji?

Prvo najvažnije i najjednostavnije pitanje. Što ćete printati? Ako ćete većinom ispisivati samo račune, jednobojne dokumente, tablice, financijske planove i slično, sve što trebate je jednobojni laserski printer. Ako ćete redovito ispisivati dokumente u boji, tada odaberite pisač u boji. Napominjemo riječ “redovito” jer ako ćete u mjesec dana morati 2-3 puta ispisati nešto u boji, tada vam zaista nije potreban printer u boji. Naime, ispis u boji poskupljuje njegovu vrijednost, pa zašto ulagati u nešto što ćete jedva koristiti?

2. Hoćete li skenirati i fotokopirati?

Hoćete li uz ispis dokumenata imati potrebe za redovitim skeniranjem i fotokopiranjem? Ako je odgovor “da”, tada razmotrite multifunkcionalne, višenamjenske laserske pisače kao što su HP LaserJet Pro MFP M130FW, Brother DCP-1622WE i Canon i-SENSYS MF416dw printeri. Nadalje, možda ćete htjeti razmotriti i druge funkcije kao što su mogućnost ispisa iz USB stickova, mobilnih uređaja, wireless ispis, mogućnosti ispisa na različite vrste medija (papir, omotnice, naljepnice, vizitke...). Uglavnom, mogućnosti su raznovrsne pa je najbolje da proučite našu online ponudu laserskih pisača :)

3. Nazivi laserskih pisača - objašnjeno od A do Ž

Nazivi laserskih pisača

U Tvoj toner ponudi imamo veliki izbor Brother, HP i Canon laserskih pisača. Oni imaju standardnu notaciju koja koristi slova kako bi objasnila glavne značajke pisača. Uobičajeno se ta slova nalaze odmah iza broja modela pisača. Na primjer kod Brother pisača BROTHER DCP-1622WE, HP pisača HP LaserJet Pro M402DNE te kod Canon pisača Canon i-Sensys MF3010 p/s/c. - N - Networking (umrežavanje): Pisač je dizajniran za umrežavanje bez potrebe za korištenjem ispisnog poslužitelja - D - Duplexing (obostrani ispis): Ova značajka omogućuje ispis na obje strane papira bez potrebe da radite išta ručno. Ova značajka je isplativa jer koristi manje papira. - T - Tray (ladice) - X: pisač s ispisom na obje strane papira, ima mogućnost umrežavanja i ima ladicu - W: pisač ima funkciju bežičnog ispisa - I - Infrared: mogućnost ispisa iz PDA prijenosnog uređaja (Personal Digital Assistant), mobilnog uređaja ili računala koji imaju infrared vezu.

4. Na koji ćete format papira ispisivati?

Format papira i ispis

Generalno gledajući, većina će printera imati mogućnost ispisa do A4 formata papira, pa ako ćete imati potrebu za ispisom na veći format papira kao što je A3 morat ćete tražiti malo bolje. Mogućnosti kao što su ispis na deblji papir ili omotnice su također dostupne, no u tom slučaju laserski printer mora imati višenamjensku ladicu. Kupujete li laserski printer za ured, od velike je važnosti znati koliki je kapacitet količine listova papira. Zašto? Pa vjerojatno vam se neće svako-malo dati puniti ladicu s papirima. Većina uredskih laserskih pisača dolazi sa standardnom ladicom od 250 listova, a neki modeli pisača imaju i dodatnu ladicu u koju stane još više listova papira. Ovo je odlična funkcija ako ćete se suočiti s dodatnom količinom posla. U tom će vam slučaju dobro doći pisači kao što su: - HP LaserJet Enterprise MFP M527DN koji ima kapacitet za 550 listova i dodatnu ladicu za 100 listova papira - Canon MF428X printer koji ima kapacitet za 250 listova i dodatnu ladicu za 100 listova papira - Brother DCP-L6600DW MFC laser printer koji ima kapacitet za 520 listova i dodatnu ladicu za 50 listova papira.

5. Jednostavnost korištenja laserskog printera

Vjerujemo da koristite touchscreen na mobilnom uređaju i tabletu. Zašto onda ne bi išli na touchscreen na pisaču? Ovi zasloni osjetljivi na dodir mogu uvelike olakšati navigaciju u izborniku pisača, osobito ako ima ugrađeni pristup aplikacijama koje zahtijevaju od korisnika da unese podatke za prijavu. Zaslon osjetljiv na dodir također može brže pristupiti i učitati ladicu za papir te promijeniti tonere.

6. Troškovi zamjene tonera

Troškovi za zamjenu tonera

Početni trošak za neke modele laserskog pisača može biti veoma povoljan, no morate biti svjesni i troškova tonera za svaku boju. Prije kupnje pisača proučite cijenu tonera i postoje li zamjenski toneri za vaš model laserskog pisača. U svakom slučaju, Tvoj Toner ima raznovrsnu ponudu originalnih tonera i zamjenskih tonera, pa neće biti na odmet zavirite li odmah u našu ponudu :)

7. Razina buke i potrošnja električne energije

Razina buke se obično navodi u decibelima. Odnosi se na buku koja se stvara prilikom rada motora pisača i tijekom ispisa. Potrošnja struje je isto tako važna. Kod svakog modela laserskog pisača dobro proučite koliko troši struje u sleep modu (u stanju mirovanja) i koliko troši kada aktivno radi.

8. Imate li kamo staviti laserski pisač? Pripazite na njegove dimenzije!

Dimenzije laserskog pisača

Uredski pisači znaju biti ogromni i teški što znači da ćete ih teško premještati po prostoriji, a i morat ćete imati slobodni prostor za ovako velikog momka. S time na umu, možda ćete htjeti nabaviti manji pisač koji je mnogo praktičniji, a istovremeno ima slične funkcije kao i veliki. Nadamo se da smo vam pomogli kod odabira modela laserskog pisača. Sada samo preostaje da se uputite u našu online ponudu laserskih pisača i tonera te da odaberete onog pravog :) Sretno! Pronađite svoj laserski printer ili zamjenski toner

Newsletter
Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!