Toneri za printere: Sve što trebate znati o tonerima za printere

Datum objave: 7.3.2023.
Toneri za printere: Sve što trebate znati o tonerima za printere

Toneri su bitan dio laserskih printera, kopirnih strojeva i višenamjenskih uređaja (multifunkcijskih uređaja). Sadrže prah tonera tj. boje koja se koristi za ispis teksta i slika na papiru. Toneri su dostupni u različitim veličinama, vrstama i bojama kako bi odgovarali različitim potrebama ispisa. U ovom tekstu ćemo Vam pokušati dočarati sve što trebate znati o tonerima za pisače, bili oni originalni toneri ili zamjenski toneri visoke kvalitete koje nudi tvoj-toner.com

Vrste tonera

Postoje dvije glavne vrste tonera: toneri proizvođača originalne opreme (OEM) tj. originalni toneri i zamjenski toneri s garancijom kvalitete ispisa koje nudi tvoj-toner.com

OEM tonere proizvode sami proizvođači printera. Na primjer, popularne marke printera kao što su HP, Canon, Brother, Xerox, Lexmark, Epson i Samsung proizvode vlastite toner. Osmišljeni su za rad s odgovarajućim pisačima i često su višestruko skuplji od zamjenskih tonera koje nudi tvoj-toner.com . OEM toneri zajamčeno proizvode visokokvalitetne ispise i imaju manji rizik da prouzroče kvar na pisaču tj. nevaljali ispis.

S druge strane, zamjenske tonere izrađuju proizvođači trećih strana. Osmišljeni su za rad s određenim modelima pisača i obično su višestruko jeftiniji od originalnih tonera tj. originalnih tonera za printere. Zamjenski toneri možda neće dati ispis iste kvalitete kao originalni toneri primjerice u profesionalnoj fotografiji ali za svakidašnju upotrebu u uredu, kući, prezentacijama, marketingu i slično dat će vrhunske rezultate jednako vrijedne originalnim tonerima.

Na tvoj-toner.com nudimo visokokvalitetne zamjenske tonere koji su proizvedeni prema istim specifikacijama kao i originalni ulošci od naših provjerenih proizvođača i prema vrhunskim kriterijima. Zajamčeno je da će naši zamjenski toneri ispravno raditi s vašim printerima i proizvoditi jednako vrijedne ispise. Uvjereni smo u kvalitetu naših proizvoda i nudimo garanciju kvalitete ispisa za sve naše zamjenske tonere koje imamo u ponudi na tvoj-toner.com

prah u bojama za toner Black, Cyan, Magenta, Yellow

Boje tonera

Toneri su dostupni u četiri boje: crna, plava, crvena i žuta. Ove se boje mogu kombinirati kako bi se stvorio širok raspon boja i nijansi. Većina pisača koristi zasebne toner uloške za svaku boju, iako neki pisači koriste jedan toner uložak koji sadrži sve tri boje tj. tinte.

Odabir pravog tonera

Prilikom odabira tonera, važno je uzeti u obzir vaše potrebe ispisa. Ako ispisujete veliki broj tekstualnih dokumenata, crni toner tj. ispis je više nego dovoljan za Vaše potrebe. Samim time će ispis za Vas biti jeftiniji jer Vam je potreban jedan toner. Međutim, ako ispisujete veliki broj dokumenata ili slika u boji, morat ćete kupiti printer u boji pa samim time i tonere u boji.

zamjenski toner

Također je bitno odabrati pravu vrstu tonera. OEM spremnici općenito su skuplji, ali zajamčeno daju visoku kvalitetu ispisa u radu s vašim printerom. Primjerice ukoliko se bavite profesionalnom fotografijom tada bi svakako preporučili originalne tonere. Naši zamjenski toneri su visokokvalitetna, isplativa alternativa koja će raditi jednako dobro kao i originalni toneri za sve Vaše potrebe ureda, kućanstva, marketinga, škole i ostalih djelatnosti.

 

Zamjena tonera u printeru

Toner je potrebno povremeno mijenjati tj. navedeno ovisi o količini Vašeg ispisa. Većina printera će Vas upozoriti kada dođe vrijeme za zamjenu tonera te prilikom navedene signalizacije je potrebno zamijeniti toner. Prilikom zamjene tonera, važno je pažljivo slijediti upute proizvođača HP, Canon, Brother, Lexmark, Epson, Xerox, Samsung i druge. U protivnom, može doći do kvara pisača ili oštećenja tonera. Slobodno nam se možete obratiti na tvoj-toner.com kako bi Vam pomogli oko zamjene tonera u Vašem pisaču.

zamjena tonera u printeru

Recikliranje tonera

Toneri se mogu reciklirati, što je dobro za okoliš. Mnogi proizvođači zamjenski tonera koriste plastiku i ostale repromaterijale od starih tonera te samim time pridonose očuvanju okoliša.

 

Naučili smo, da su toneri bitna komponenta laserskih printera, kopirnih strojeva i višenamjenskih uređaja te isti bez tonera ne mogu funkcionirati. Kada birate toner za svoj printer, bitno je uzeti u obzir svoje potrebe ispisa i odabrati pravu vrstu tonera od provjerenog distributera kao što je tvoj-toner.com . Zamjenski toneri mogu biti izvrsna opcija za one koji žele uštedjeti novac bez gubitka u kvaliteti ispisa. Na tvoj-toner.com nudimo veliki izbor vrhunskih i kvalitetnih zamjenskih tonera koji su kompatibilni s raznim modelima printera, uključujući popularne brendove poput  HP, Canon, Samsung, Epson, Lexmark, Brother, Xerox, Oki, Kyocera, Konica Minolta, Nashuatec i Ricoh.

Pošaljite nam upit na info@tvoj-toner.com kako bi Vam pomogli oko odabira originalnog tonera ili zamjenskog tonera ovisno o Vašim potrebama.

Tvoj-Toner.com najkvalitetniji toneri za vaš printer logotip

Newsletter
Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!