Canon i-SENSYS LBP6030w laserski printer

Datum objave: 18.10.2016.
Canon i-SENSYS LBP6030w laserski printer

Laserski pisač Canon i-SENSYS LBP6030w pripada istoj kategoriji crno – bijelih pisača kao i Canon imageClass LPB6200d, no razlikuju se po mogućnostima koje pružaju. Canonova serija LBP6030 ima smanjen kapacitet ulazne ladice, sporiju brzinu ispisa, te nema mogućnost automatskog obostranog ispisa, ali s druge strane pruža mogućnost bežičnog WiFi povezivanja, ispis sa mobilnih uređaja i manjih je dimenzija (364 x 249 x 199 mm), pa se lakše uklapa u prostor. Obzirom na ostale laserske printere, ima znatno manju sposobnost rukovanja papirom sa kapacitet ulazne ladice od samo 150 listova, te izlazne od 100 listova. Brzina ispisa definirana je od proizvođača na 19 listova u minuti (ppm), te na vrijeme ispisa prve stranice za 7.5 sekundi, što je prosječno, dovoljno dobro za kućne ili manje urede. Za potrebe većih ureda bio bih prespor, osim u slučaju vrlo malih ispisa.

ladica

Formati ulaznih medija koje podržava su A4, B5, A5, LGL, LTR, EXE, 16K, vlastiti format omotnice COM10, omotnice Monarch, omotnice C5, omotnice DL širina 76,2 do 216 mm x duljina 188 do 356 mm, te težine od 60 do 163g/m2. Njegova izlazna kvaliteta je prosječna 2400 x 600 dpi, sa mogučnošću automatskog poboljšanja slike. Malo slabije je kvalitete na krajevima stranica što je tipično za grafički ispis i ispis fotografija takve serije pisača. S druge strane tekstualni ispis je zadovoljavajuć, dovoljno dobar za uredske ispise. Za spomenuti grafički ispis on je odlične kvalitete za uredske potrebe, sve ovisno o tome koliki ste perfekcionist, te za ispis PowerPoint prezentacija. Primjenjiv za ispis fotografija sa web stranica, čija je kvaliteta kao kod crno – bijelih fotografija u novinama. Opcija WiFi povezivanje (IEEE802.11b/g/n) mogućuje bežičan ispisa sa računala, mobilnih uređaja i tableta, dovoljno je samo pritisnuti tipku WiFi na pisaču i spreman je za ispis. Osim WiFi povezivanja, koristi i USB vezu (USB 2.0 Hi-Speed). Serija pisača Canon i-SENSYS LBP6030 koriste jedan crni toner CANON CRG-725, čiji kompatibilni zamjenski model tonera CRG-725 možete pronaći kod po cijeni od samo 140,00 kuna. Njegov kapacitet ispisa je 1600 listova, što bi značilo za Vas ispis jedne stranice za 0,09 kuna. Maksimalan mjesečni radni kapacitet printera je 5000 stranica.

mjesto za toner

Uz sve navedeno ovaj pisač dobio je nagradu EnergyStar zbog svojeg energetski učinkovitog rada. Njegovim dizajnom smanjeni su troškovi potrošnje energije i negativan utjecaj na okoliš. Troši samo 1,6W u stanju mirovanja, a uz to moguće je podešavanje automatskog isključivanja pisača nakon isteka zadanog vremena. Možemo još nadodati i njegov tihi rad, kako u pripravnom stanju, tako i za vrijeme ispisa.

Newsletter
Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!