HP LaserJet Pro M1217nfw MFP printer

Datum objave: 28.9.2016.
HP LaserJet Pro M1217nfw MFP printer

Nasljednik pisača HP LaserJet Pro M1212nf MFP, noviji model HP LaserJet Pro M1217nfw u većini stvari je jednak kao prethodnik te koristi zamjenski toner HP CE285A 85a.

Naziv slike

Izgrađen je od jednakog laserskog sustava, a nudi mnogu veću brzinu i kvalitetu ispisa sa dodatnim značajkama, uključujući priključak za Ethernet.

Priključak

Osim WiFi-a, najveća razlika među njima je dodavanje podrške Apple AirPrint za ispis preko WiFi veze. Printer također ima podršku za HP ePrint, koji Vam omogućuje ispis "u oblaku" (cloud), dodjeljivanjem pisaču e-pošte, a zatim i slanja dokumenta na njega. Podržava i ispis preko mobilnog uređaja , te USB (2.0) priključak. Poput M121nf, i M1217nf je zbog svojih malih dimenzija idealan za korištenje u uredima, a može poslužiti i kao dijeljeni printer u mikro uredima. OPTICUS IT u ponudi ima zamjenski toner CE285A 85A premium kvalitete koji može dostaviti unutar 48h bilo u Zagrebu ili cijeloj Hrvatskoj. Njegovo rukovanje papirom je ograničeno na light duty (80g A4 papir) ispis prema mikro uredskim standardima, sa 150 stranica u ladici, te nema druge opcije osim ručnog obostranog ispisa na raspolaganju (duplex). Međutim ima mnoštvo drugih prednosti, poput toga da može ispisivati i faxirati ili skenirati na računalo, istovremeno putem mreže. Tako radi kao samostalni kopirni i fax uređaj, što mu omogućava slanje e-pošte putem računala pokretanjem e-pošte na računalu i uz to dodavanje skeniranih dokumenata kao privitak. Brzina faksiranja iznosi 33,6 kbps, odnosno 3 sekunde po stranici. Isto tako nudi automatski uvlakač dokumenata (ADF- automatic document feeder) od 35 stranica, kojeg nadopunjuje plošno skeniranje dokumenata s više stranica. Printer HP LaserJet Pro M1217nfwi te njegov toner CE285A 85A pokazao je zavidne rezultate kod testiranja brzine na 3 područja kvalitete – teksta, grafike i prezentacije. Prema proizvodaču definiran je na ispis od 20 listova po minuti (ppm), a to uključuje i kopiranje, a vrijeme ispisa prve strane je unutar 8,5 sekundi.

ISPIS HP LaserJet Pro M1217nfw MFP

Nema mogučnost ispisa u boji, no zato mu je vrhunska kvaliteta crno – bijelog ispisa, do max 8000 stranica mjesečno. Rezolucija kako ispisa, tako i kopiranja iznosi 600x600 dpi. Raspon zooma kod kopiranja kreće se od 25 do 400 %, a podržani format ispisa je A4. Kada govorimo o skeniranju, rezolucija je 1200x1200 dpi. Za ovaj printer kod nas možete pronaći zamjenski toner HP CE285A 85A koji ima ispis do 2000 stranica, a jednake je kvalitete kao i orginalni toner CE285A 85A. Toner je dostupan po cijeni od 140,00kn, te ispis 1 stranice iznosi samo 0,09kn. Za kraj uz sve navedene mogućnosti printera, preporučili bih ga za osobnu upotrebu, te upotrebu u uredima za one kojima ne trebaju posebne funkcije ispisa, nego prosječan toner sa kvalitetnim i vrlo jeftinim ispisom.

Newsletter
Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!