Kako spriječiti učestalo zaglavljivanje papira u printeru

Datum objave:  3.2.2020.
Kako spriječiti učestalo zaglavljivanje papira u printeru
Bez obzira radi li se o laserskom ili tintnom printeru, novom ili rabljenom, svi pisači imaju zajedničkog “neprijatelja” - zaglavljeni papir.

Pisači s bežičnim ili mrežnim ispisom imaju svoje prednosti, ali i njih često zaboli upravo papir koji se zaglavio.

Ako često koristite pisače, vjerojatno vas je papir zaglavljen u njemu doveo do *onog o čemu nećemo pisati*.

Sigurni smo, pokušali ste sve nakon onog beep beep, okretali papir, ponovno ga stavljali, mijenjali i tko zna što sve ne.

I sami smo se našli u toj situaciji. Znamo da se papir nekada “mora zaglaviti”. Ovo je 5 jednostavnih koraka kako spriječiti učestalo zaglavljivanje papira u printeru.

5 jednostavnih koraka za sprječavanje učestalosti zaglavljivanje papira


Naziv slikeZa one kojima se jako žuri i nemaju vremena čitati (Tl;DR), ovo je najjednostavniji presjek teksta:


 1. Prilagodite bočne graničnike papira u ulaznoj ladici tako da prianjaju uz papir. Graničnici ne smiju savijati papir u ulaznoj ladici.

 2. Pazite da ispisujete na papir koji nije vlažan, presavinut ili oštećen.

 3. Redovno servisirajte i održavajte vaš pisač.

 4. Nemojte stavljati papire različitih vrsta i veličina u ulaznu ladicu.

 5. Nemojte koristiti papir koji je pretanak ili predebeo za printer.Idemo sada objasniti svaki od ovih koraka i predložiti rješenja.

Jeste li pravilno umetnuli papir?


Pravilno umetanje papira u printer spriječit će dobar dio problema. Pravilno umetanje uključuje provjeru i ravnanje papira prije umetanja.

Kada ste papir izvadili iz omota, “prelistajte” sve stranice palcem kako bi odvojili slijepljene listove i uklonili statički naboj između njih. Znamo da je to zadnja stvar na koju mislite pa nekada papir samo ubacite u ladicu, ali od sada ćete drukčije. Zar ne?

Kod umetanja papira obratite pozornost na bočne graničnike. Ne smiju biti niti daleko niti preblizu papira. U suprotnom će pisač papir povući ukoso i pogodite što će se dogoditi.

Gdje skladištite papir za printanje?


Papir upija vlagu - to znate. Ako je papir valovit, možete biti sigurni da je vlažan, a takav papir nemojte koristiti za printanje.

Ako je moguće, neka zalihe papira budu u relativno suhoj prostoriji. Također, idealno bi bilo da pisač ne držite u prostoriji gdje je velika vlažnost zraka. Visoka vlažnost može izazvati probleme, pogotovo u grijaćoj jedinici laserskih pisača koja se zagrijava na jako visokim temperaturama.

Održavate li vaš printer?


Redovito održavanje printera je od velike važnosti.

Papirnata prašina, koja se nakuplja na valjcima i senzorima, je nuspojava printanja i samo jedan od razloga zašto je redovito održavanje printera važno. Preventivno čišćenje takvih, lako dostupnih senzora, možete obaviti samostalno.

Pazite vaš printer pa će vam vratiti istom mjerom.

zaglavljivanje papira u printeru


Štedite li na kvaliteti papira?


Nećemo reći kako cijena papira uvjetuje njegovu kvalitetu, ali je cijena definitivno mjerilo kvalitete. Zato uvijek nastojte izabrati kvalitetan papir za printanje i kopiranje.

Nekvalitetan papir će generirati više papirnate prašine o kojoj smo gore pisali. Takva prašina će uzrokovati zastoje, probleme s radom i kvalitetom ispisa.

Moguće je da će vas kupnja jeftinijeg papira skupo koštati.

Umjesto na kvaliteti papira, štedite na količini i printajte samo kada trebate.

Držite li se preporučene gramaže papira?


Ovisno o pisaču kojeg koristiti (InkJet ili Laserski) proizvođači preporučuju papir određene težine. U trgovinama ćete vjerojatno pronaći i papir manje težine, ali vam ih iz gore navedenih razloga ne možemo preporučiti.

Ako je manje težine od preporučene, čak i pravilno skladišten te ispravno umetnut papir može stvarati probleme.

Držite se ovih koraka i svest ćete živciranje zbog zaglavljenog papira u pisaču na minimum.
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!

 • VISA
 • Diners Club International
 • Mastercard
 • Maestro
 • America Express
 • VISA verified logo
 • American Express jamstvo
 • Mastercard SecureCode
 • CorvusPay

Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike u potpunosti točni. Ne odgovaramo za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, greške prilikom štampanja te promjene cijena.

Svi toneri na jednom mjestu! Naručite jednostavno i brzo uz nekoliko klikova, brza dostava uz dugotrajni vijek trajanja. Nema čekanja i odlaženja u trgovinu, gubljenja vremena u potrazi za zamjenskim tonerima ili zamjenskim tintama koje vam trebaju! Kod nas možete pronaći sve na jednom mjestu! Zamjenski toneri i zamjenske tinte - www.tvoj-toner.com

VSC Pro+ Online Trgovina - Online Trgovina
Mathema d.o.o.