U 8 koraka do najboljeg printera za poslovni ured

Datum objave:  8.4.2019.
U 8 koraka do najboljeg printera za poslovni ured
U današnjem se poslovnom svijetu većina komunikacija obavlja putem telefona, e-mailova pa i besplatnih online aplikacija za slanje poruka. Neki čak vode komunikaciju preko društvenih mreža.

Unatoč tome, još uvijek postoji velika potreba za važnim dokumentima, slikama, grafovima i tablicama u fizičkom obliku. Zato je printer jedan od najvažnije uredske opreme za bilo koji posao.

No s nevjerojatnom raznolikošću značajaka, veličina i oblika, kako ćete znati koji će printer najbolje upotpuniti vaše poslovanje?

Da bi lakše odlučili evo kratke liste stvari koje biste trebali uzeti u obzir prilikom kupnje printera za poslovni ured.

Korak #1: Razmislite je li najjeftinije uvijek i bolje


Za sam početak moramo razriješiti jednu stvar. Prije nego što si zacrtate da želite kupiti prvi najjeftiniji printer koji možete pronaći, razmotrimo što zapravo znači riječ “jeftino” i zašto najjeftiniji printeri nisu uvijek i najpovoljniji printeri.

Većina modela printera, pogotovo onih bezimenih, radi ovako: što je niža početna cijena printera, to je veći trošak zamjenske tinte ili tonera. Kao rezultat toga, jedina osoba koja će imati koristi od jeftinog printera sa skupim tintama ili tonerima je ona osoba koja će ga veoma rijetko koristiti.

Ako ste jedan od onih koji ga svako malo namjera upotrebljavati, preporučujemo da prije same kupnje provjerite cijenu tinte ili tonera kako se kasnije ne bi neugodno iznenadili.

Korak #2: Tintni ili laserski printer? Svi su dobri ili još bolji


Odabir printera na temelju same tehnologije mnogo je lakši nego što je bio prije nekoliko godina jer su se razlike u brzini rada i kvaliteti ispisa uvelike smanjile.

Ako ispisujete dokumente, tablice i ostali crno-bijeli tekst s nešto grafike kao što su logotipovi i grafovi u boji, tada će laserski ili tintni printer s crno-bijelim ispisom biti i više nego dovoljan.

Tintni i laserski printeri su odličan izbor za uredO tintnim printerima vrijedi razmišljati u slučaju da ćete mnogo printati u boji. Danas na tržištu postoje mnogi modeli tintnih pisača spremnih za uredsku namjenu. Oni mogu pružiti konkurentnu brzinu i kvalitetu ispisa baš kao što pružaju i laserski pisači. Još jedna točka oko koje vrijedi razmišljati je fleksibilnost medija. Razmislite hoćete li trebati model printera koji može ispisivati na posebno dizajniranim platnima te na DVD/CD medijima.

Savjet plus: Za ispis fotografija potražite foto profesionalne printere


Postoje pisači koji vrhunski ispisuju fotografije, od kojih su među boljim izborom Canon Pixma modeli. Naime, neki od ovih modela koriste PgR (Pigment Reaction) koja povezuje tintu s površinom papira tako da je tinta u potpunosti vodootporna.

Drugi Pixma modeli, kao Canon Pixma PRO-100S svrstavaju se u grupu profesionalnih printera za fotografije. Ovaj model koristi sustav od osam odvojenih tinti na bazi boje, od kojih su tri monokromatske. Ako fotografirate pomoću pametnih telefona, tableta ili profesionalnih fotoaparata koji imaju mogućnost bežičnost spajanja, sviđat će vam se mogućnost bežičnog ispisa.

Korak #3: Pronađite pisač koji odgovara veličini ureda


Koliko ćete dnevno nešto printati? Nekoliko listova, na desetke ili na stotine listova? Jeste li vi jedina osoba koja će koristiti printer?

Odaberite mali tintni ili laserski pisač samo ako ćete:

- printer staviti u vaš ured,
- jedino vi upotrebljavati printer
- printati nekoliko stranica dnevno.

Ovakva vrsta printera će biti spora, nedostajat će korisne značajke kao što je obostrani ispis i vjerojatno će imati skuplji potrošni materijal. Na ovim je printerima tipična vrsta spajanja USB-om, no danas je bežično spajanje postao standard.

Za pisač kojeg će koristiti više osoba, za jednostavno dijeljenje podataka je od velike važnosti da printer ima značajku Ethernet mreže (fizički prijenos podataka (bit-ova) između računala po standardu koji nosi ovo ime), dok bežična mreža može biti korisna kod manjih radnih grupa.

Korak #4: Definirajte kapacitet ulazne ladice za papir


Kapacitet ulaznih jedinica za papir

Najlakši način definiranja kapaciteta ulazne ladice za papir je da se zapitate koliko često želite puniti dotičnu ladicu. Za većinu je odgovor ne više od jednom dnevno (iako je i to upitno).

Nekoliko dana pratite potrošnju papira i potražite pisač čija standardna ulazna ladica premašuje prosječni dnevni volumen.

Još jedno od nepisanih pravila je da se držite broja preporučene mjesečne količine ispisa u stranicama. Ovaj broj predstavlja maksimalnu razinu “naprezanja” printera, a ne ono što on može kontinuirano podnijeti.

Korak #5: Brzina ispisa stranica u minuti - koja je idealna?


Očekivani volumen ispisa također pomaže u određivanju:

- brzine ispisa,
- snage procesora i
- memorije koju bi printer trebao imati.

Preporučujemo da uzmete specifikaciju brzine ispisa s dozom opreza jer ova specifikacija možda ne odražava vašu učestalost upotrebe printera. Ipak, ova specifikacija može ponuditi naznake što printer može postići pod optimalnim uvjetima.

- Printer s brzinom ispisa manjom od 20 stranica u minuti će vjerojatno biti spor za veći radni tim
- Raspon od 20-40 ispisa stranica u minuti će odgovarati većini ureda
- Brzina veća od 40 ispisa stranica u minuti je odličan izbor za veće urede (takvi pisači dolaze i s većom cijenom).

Što se tiče snage procesora, printeri ovisni o računalu nemaju vlastitu snagu procesora te njihov rad doslovno ovisi o specifikacijama i mogućnostima tog računala. S druge strane, svaki printer koji ima vlastiti procesor sa što više megaherca (MHz), to će bolje obavljati posao.

U našoj online ponudi možete pronaći mobilne printere kao što je HP Officejet 252 Mobile All-In-One Printer. Riječ je o prijenosnom multifunkcionalnom printeru, skeneru i fotokopirki. Dolazi s baterijom zbog koje je i prijenosan, a uz to ima i WiFi i Bluetooth povezivost te je omogućen direktan ispis putem pametnih telefona.

Očekivani volumen ispisa će određivati i memoriju printera. Tipična memorija za poslovni printer može biti od 64 MB do 256 MB. Modeli više klase imaju prostora i za proširenje memorije.

Korak #6: Printer s višenamjenskom ladicom - da ili ne?


Postoji li vrsta dokumenta koju želite ispisivati, no trenutno ne možete? Moderni pisači imaju sekundarnu višenamjensku ladicu za različite vrste medija, npr. omotnice, naljepnice, kartone, razglednice i papire različitih debljina.

Ako ćete redovito imati potrebu za ispis na više vrsta medija, višenamjenska ladica je ono što morate imati.

Korak #7: Odredite trebate li višenamjenski printer


Višenamjenski printer za ured


Ako većinom samo ispisujete vlastite dokumente, vjerojatno vam ne treba višenamjenski printer, (popularno zvan sve-u-jednom printer) jer s višenamjenskim ili multifunkcijskim printerom dobivate i printer i skener i fotokopirku.

Takvi multifunkcijski printeri za ured moraju imati automatski ulagač dokumenata (ADF) za jednostavnije skeniranje dokumenata s više stranica.

Iako se čini da su višenamjenski uređaji val budućnosti, oni imaju neka ograničenja. Na primjer, ako je vaš poslovni tim velik, tada prisiljavate svakog člana tima da radi sve na jednom stroju - ispis, kopiranje, skeniranje, slanje faksa… Jednostavno govoreći, želite li racionalno iskoristiti vrijeme, sve- u-jednom printer nije najbolja odluka.

Korak #8: Gdje kupiti uredski printer?


Gdje kupiti uredski printer? Toplo se preporučujemo! U našoj online ponudi možete naći sve na jednom mjestu - printere, tonere, tinte i uredski materijal.

Pronalaženje najboljeg printera za vaše poslovanje ne mora biti težak i zamoran proces. Važno je zapamtiti da je najbolji printer onaj koji odgovara vašim potrebama i proračunu.

Duboko udahnite i krenite u potragu :)

Pronađite uredske printere, tonere i tinte!
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!

  • VISA
  • Diners Club International
  • Mastercard
  • Maestro
  • America Express
  • VISA verified logo
  • American Express jamstvo
  • Mastercard SecureCode
  • CorvusPay

Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike u potpunosti točni. Ne odgovaramo za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, greške prilikom štampanja te promjene cijena.

Svi toneri na jednom mjestu! Naručite jednostavno i brzo uz nekoliko klikova, brza dostava uz dugotrajni vijek trajanja. Nema čekanja i odlaženja u trgovinu, gubljenja vremena u potrazi za zamjenskim tonerima ili zamjenskim tintama koje vam trebaju! Kod nas možete pronaći sve na jednom mjestu! Zamjenski toneri i zamjenske tinte - www.tvoj-toner.com

VSC Pro+ Internet Prodaja - Otvorite Web trgovinu
Mathema d.o.o.