Kako očistiti glavu pisača?

Datum objave: 10.12.2020.
Kako očistiti glavu pisača?

Ako ste uložili u kupnju pisača, može biti prilično frustrirajuće ako taj pisač ne printa dobro ili radi pogreške prilikom ispisa. Ovdje govorimo o frustrirajućem iskustvu da vam ispisani dokumenti budu iskrivljeni, zapackani ili na drugi način pokazuju znakove pogreške negdje na pisaču. S dokumentom u ruci vjerojatno razmišljate što je pošlo po krivu jer nije sve na papiru ispalo kako ste zamislili. Ako primijetite da nedostaje kvalitete prilikom ispisa, možda je vrijeme da provjerite glavu svojeg pisača. Blokirane ili začepljene glave pisača čest su problem s tintnim pisačima, posebno onima koji se rijetko upotrebljavaju. Dobra vijest je da je to problem koji nije teško provjeriti i ispraviti.

Čišćenje glave pisača

Ovdje pročitajte tri metode koje preporučujemo za čišćenje i održavanje vaših inkjet glava pisača.

Provjerite jesu li se spremnici jednostavno potrošili

Prvo, ako svjetlo na pisaču treperi znači da je malo tinte u pisaču te da problem vjerojatno nije rezultat bilo kakve blokade. Možda ćete trebati zamijeniti istrošeni uložak novim. Zamjenski uložak visoke kvalitete potražite na Tvoj toner. Ako vam tintni pisač ne govori ništa o niskoj razini tinte, možda je došlo vrijeme da pogledate glavu pisača i implementirate jedno od ova tri rješenja.

#1. Mehanizam unutarnjeg čišćenja

Postoji dobra vjerojatnost da vaš pisač zapravo ima unutarnji mehanizam čišćenja. Ako ste ga primijetili, a začepljenje je samo djelomično, korištenje internog mehanizma za čišćenje pisača može biti više nego dovoljno za postavljanje pisača. Unutarnji mehanizmi čišćenja prisutni su na većini modernih pisača. Glave za ispis su prilično osjetljive, a ovi unutarnji mehanizmi čišćenja dizajnirani su tako da ne preopterećuju i ne oštećuju tiskarske glave. Iz tog razloga ovi se unutarnji mehanizmi čišćenja najbolje koriste i djeluju najbolje kada se uklanjaju svjetlosne prepreke i djelomične blokade. Ako imate pokrenut unutarnji mehanizam čišćenja, a rezultati još uvijek nisu dobri, treba pronaći uzrok problema.

#2. Izopropilni alkohol

Tinta je dizajnirana tako da se osuši. Kad se osuši na pogrešnom mjestu, čišćenje može biti teško. Ako ste isprobali unutarnji mehanizam čišćenja i dalje ne dobivate optimalne rezultate, možda biste trebali pokušati ručno očistiti osušenu tintu koja uzrokuje probleme s izopropilnim alkoholom. Većina glava za ispis sadrži spužvu koja je najčešće mjesto začepljenja. Ove spužve su prilično osjetljive i mogu se oštetiti ili čak otopiti ako dođu u dodir s tekućinama osim vode ili izopropilnog alkohola. Izopropilni alkohol koristi se na mjestu gdje je dovoljno jak da olabavi i očisti suhu tintu, a istovremeno nije dovoljno jak da uzrokuje oštećenje spužve na tiskarskoj glavi ako se koristi umjereno. Idite s izopropilnim alkoholom, a ako naiđete na probleme, možete krenuti korak dalje.

#3. Metoda natapanja

Ako ste isprobali unutarnji mehanizam čišćenja i izopropilni alkohol, a i dalje imate problema s čistim i bistrim otiskom, možda je došlo vrijeme da izvadite glavu pisača i natopite ju. Mješavina vode i amonijaka jedan na jedan (pazite da ovo ne udišete) pružit će glavi pisača ono što treba da se očisti i vrati u potpuno radno stanje.

Zamjenske tinte i toneri na Tvoj toner

Čišćenje glave pisača može vam pomoći da najbolje iskoristite spremnike s tintom i tonerom, ali s vremenom će doći vrijeme za zamjenu istrošenog uloška. Ako tražite zamjenske tinte i tonere za svoj pisač, Tvoj toner je mjesto koje trebate potražiti. U ponudi imamo veliki broj zamjenskih tinti i tonera po cijenama koje sigurno neće probiti vaš proračun. Također, pročitajte razlike zamjenskog i originalnog tonera te se odlučite za kupovinu onoga koji vam je potreban. Kontaktirajte nas za sva dodatna pitanja i savjete.

Newsletter
Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!