Top 7 prednosti pisača s bežičnim ili mrežnim ispisom

Datum objave:  27.11.2019.
Top 7 prednosti pisača s bežičnim ili mrežnim ispisom
Živimo u vremenu kada poslovanjem dominiraju cloud tehnologije, online alati, pametni telefoni i tableti.

Uzmemo li u obzir gore iznesene činjenice, nekima je možda teško za povjerovati kako dobar dio poslovanja, poduzeća i klijenata još uvijek snažno ovisi o printanju, papiru i printerima. Možete misliti kako je zastarjelo pričati o kvaliteti printera, laserskim ili tintnim printerima ili izboru idealnog printera za ured, ali činjenice su tu.

Ako ste na bilo koji način aktivni u bilo kojoj industriji, jasno vam je da veliki dijelovi, ili čak cijela tržišta, za efikasno obavljanje poslova, trebaju informacije isprintane na papiru.

Kada pričamo o izboru printera za ured ili dom, postoji nekoliko tema koje treba proći prije donošenja konačne odluke. Jedna od njih se odnosi i na bežične/mrežne vs lokalne printere.

Kada kažemo lokalni printeri, mislimo na one klasične printere koji stoje u jednom uredu ili sobi, USB kabelom su spojeni na jedno računalo i koriste se samo pomoću softvera instaliranog na tom računalu. Njihov forte je zadovoljena potreba za printanjem od strane velikog broja korisnika. Međutim, kada takav printer ostane u kvaru, dolaze problemi.

Kako sada printati?
Tko će ga doći popraviti?
Kada će to biti
?

Rješenje problema može biti pisač (printer) s bežičnim ili onaj s mrežnim ispisom.

Što je pisač (printer) s bežičnim ili mrežnim ispisom

Printer s bežičnim / LAN ispisom je dio grupe računala koja ga mogu koristiti. Takav printer nije dostupan za korištenje isključivo jednom računalu. Printerima s bežičnim ili mrežnim ispisom mogu pristupiti i mogu ga koristiti sva računala spojena na mrežu.

Ako u cijelu priču uključimo nekoliko vrsta takvih printera i/ili printer za fotografije, to znači da korisnici mogu birati najbolji printer za njihove potrebe.

Printeri s bežičnim ili mrežnim ispisom mogu pomoći svakom uredu raditi jednostavnije. Sada ćemo izdvojiti 7 prednosti ureda s mrežnim i bežičnim pisačem.

pisac-bezicni-ispis


#1 Ušteda

Ako se odlučite za printere s mrežnim ili one s bežičnim ispisom, štedjet ćete kao i oni koji su već prešli na “remote” printanje. Neki od načina uštede su:

 • Ne trebate printer u svakom uredu.

 • Imat ćete manje printera, dakle manje potrebe za skladištenjem potrošnog materijala.

 • Manje različitih modela pisača, smanjuje troškove održavanja.

 • Zaposlenici će koristiti samo jedan tip printera, a to je puno jednostavnije za naučiti.

Svaka od ovih stavki nudi zasebne uštede, ali generalno, korištenjem printere s “daljinskim” ispisom štedite vrijeme i novac vašem poslovanju.

#2 Manje servisiranja

Manje pisača, znači i manje potreba za njihovim održavanjem. Sve potrebe za održavanjem ćete moći centralizirati i tako ubrzati i unaprijediti.

#3 Jedna edukacija za korištenje svih printera

Svi zaposlenici i korisnici printera bit će educirani za korištenje. Zasebni, lokalni printeri se najčešće razlikuju po proizvođači, starosti, mogućnostima i ostalim specifičnostima.

Rukovanje bilo kojim printerom zahtjeva edukaciju. Zašto ne svesti tu edukaciju na minimum? Pričamo o jednoj vrsti pisača kojeg onda mogu jednako efikasno koristiti svi zaposlenici.

Nepotrebno je gubiti vrijeme na edukacije u situaciji kada je zaposlenik primoran koristiti drugi printer (iz bilo kojeg razloga).

#4 Lako dostupne napredne funkcionalnosti

Odlučite li se za jedan pisač s bežičnim / LAN ispisom, vjerojatno ćete posegnuti za nešto skupljim, ali svakako kvalitetnijim primjerkom. Osobni pisači, koje bi imao svaki zaposlenik, ne mogu se usporediti s funkcionalnostima npr., HP LaserJet Enterprise MFP višefunkcionalne supermašine.

Kada je spojen na mrežu, mogu mu pristupiti svi zaposlenici i Voilà!

#5 Mogućnost printanja izvan ureda

Pisači spojeni na uredsku mrežu mogu biti korišteni i od doma. Sve što će biti potrebno je VPN mreža.

Tako ćete vi ili vaši zaposlenici moći koristiti uredski pisač i kada nisu u blizini ureda. Sigurno vam padaju na pamet benefiti korištenja ove opcije…

#6 Korištenje više printera

Jedan korisnik može birati printer koji najbolje odgovara njegovim potrebama.

Recimo da u jednom odjelu trebate jako kvalitetan ispis grafike, a u drugom hrpu jednobojnih dokumenata. Ako je riječ o pisačima s bežičnim ili mrežnim ispisom, zaposlenici mogu birati onaj koji im najviše odgovara.

#7 Praćenje korištenja

Nemogućnost praćenja korištenja lokalnih printera vjerojatno dovodi do nepredvidivih i nešto češćih troškova.

Printer povezan na mrežu s odgovarajućim softverom vam ‘u roku odmah’ može izlistati sve protekle aktivnosti i pomoći brže ukloniti problem.

Nadamo se kako će vam ovih 7 savjeta pomoći pri izboru. Standardni lokalni printeri, ovi s bežičnim ili mrežnim ispisom, stvar je samo vaših potreba i želja.

Svakako pogledajte našu ponudu printera s bežičnim i mrežnim ispisom, ali i sve ostale nove i rabljene printere.
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!

 • VISA
 • Diners Club International
 • Mastercard
 • Maestro
 • America Express
 • VISA verified logo
 • American Express jamstvo
 • Mastercard SecureCode
 • CorvusPay

Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike u potpunosti točni. Ne odgovaramo za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, greške prilikom štampanja te promjene cijena.

Svi toneri na jednom mjestu! Naručite jednostavno i brzo uz nekoliko klikova, brza dostava uz dugotrajni vijek trajanja. Nema čekanja i odlaženja u trgovinu, gubljenja vremena u potrazi za zamjenskim tonerima ili zamjenskim tintama koje vam trebaju! Kod nas možete pronaći sve na jednom mjestu! Zamjenski toneri i zamjenske tinte - www.tvoj-toner.com

VSC Pro+ Internet Shop - Izrada Online Shopa
Mathema d.o.o.