Top 7 prednosti pisača s bežičnim ili mrežnim ispisom

Datum objave: 27.11.2019.
Top 7 prednosti pisača s bežičnim ili mrežnim ispisom

Živimo u vremenu kada poslovanjem dominiraju cloud tehnologije, online alati, pametni telefoni i tableti. Uzmemo li u obzir gore iznesene činjenice, nekima je možda teško za povjerovati kako dobar dio poslovanja, poduzeća i klijenata još uvijek snažno ovisi o printanju, papiru i printerima. Možete misliti kako je zastarjelo pričati o kvaliteti printera, laserskim ili tintnim printerima ili izboru idealnog printera za ured, ali činjenice su tu. Ako ste na bilo koji način aktivni u bilo kojoj industriji, jasno vam je da veliki dijelovi, ili čak cijela tržišta, za efikasno obavljanje poslova, trebaju informacije isprintane na papiru. Kada pričamo o izboru printera za ured ili dom, postoji nekoliko tema koje treba proći prije donošenja konačne odluke. Jedna od njih se odnosi i na bežične/mrežne vs lokalne printere. Kada kažemo lokalni printeri, mislimo na one klasične printere koji stoje u jednom uredu ili sobi, USB kabelom su spojeni na jedno računalo i koriste se samo pomoću softvera instaliranog na tom računalu. Njihov forte je zadovoljena potreba za printanjem od strane velikog broja korisnika. Međutim, kada takav printer ostane u kvaru, dolaze problemi. Kako sada printati? Tko će ga doći popraviti? Kada će to biti? Rješenje problema može biti pisač (printer) s bežičnim ili onaj s mrežnim ispisom.

Što je pisač (printer) s bežičnim ili mrežnim ispisom

Printer s bežičnim / LAN ispisom je dio grupe računala koja ga mogu koristiti. Takav printer nije dostupan za korištenje isključivo jednom računalu. Printerima s bežičnim ili mrežnim ispisom mogu pristupiti i mogu ga koristiti sva računala spojena na mrežu. Ako u cijelu priču uključimo nekoliko vrsta takvih printera i/ili printer za fotografije, to znači da korisnici mogu birati najbolji printer za njihove potrebe. Printeri s bežičnim ili mrežnim ispisom mogu pomoći svakom uredu raditi jednostavnije. Sada ćemo izdvojiti 7 prednosti ureda s mrežnim i bežičnim pisačem.

pisac-bezicni-ispis

#1 Ušteda

Ako se odlučite za printere s mrežnim ili one s bežičnim ispisom, štedjet ćete kao i oni koji su već prešli na “remote” printanje. Neki od načina uštede su:

  • Ne trebate printer u svakom uredu.
  • Imat ćete manje printera, dakle manje potrebe za skladištenjem potrošnog materijala.
  • Manje različitih modela pisača, smanjuje troškove održavanja.
  • Zaposlenici će koristiti samo jedan tip printera, a to je puno jednostavnije za naučiti.

Svaka od ovih stavki nudi zasebne uštede, ali generalno, korištenjem printere s “daljinskim” ispisom štedite vrijeme i novac vašem poslovanju.

#2 Manje servisiranja

Manje pisača, znači i manje potreba za njihovim održavanjem. Sve potrebe za održavanjem ćete moći centralizirati i tako ubrzati i unaprijediti.

#3 Jedna edukacija za korištenje svih printera

Svi zaposlenici i korisnici printera bit će educirani za korištenje. Zasebni, lokalni printeri se najčešće razlikuju po proizvođači, starosti, mogućnostima i ostalim specifičnostima. Rukovanje bilo kojim printerom zahtjeva edukaciju. Zašto ne svesti tu edukaciju na minimum? Pričamo o jednoj vrsti pisača kojeg onda mogu jednako efikasno koristiti svi zaposlenici. Nepotrebno je gubiti vrijeme na edukacije u situaciji kada je zaposlenik primoran koristiti drugi printer (iz bilo kojeg razloga).

#4 Lako dostupne napredne funkcionalnosti

Odlučite li se za jedan pisač s bežičnim / LAN ispisom, vjerojatno ćete posegnuti za nešto skupljim, ali svakako kvalitetnijim primjerkom. Osobni pisači, koje bi imao svaki zaposlenik, ne mogu se usporediti s funkcionalnostima npr., HP LaserJet Enterprise MFP višefunkcionalne supermašine. Kada je spojen na mrežu, mogu mu pristupiti svi zaposlenici i Voilà!

#5 Mogućnost printanja izvan ureda

Pisači spojeni na uredsku mrežu mogu biti korišteni i od doma. Sve što će biti potrebno je VPN mreža. Tako ćete vi ili vaši zaposlenici moći koristiti uredski pisač i kada nisu u blizini ureda. Sigurno vam padaju na pamet benefiti korištenja ove opcije…

#6 Korištenje više printera

Jedan korisnik može birati printer koji najbolje odgovara njegovim potrebama. Recimo da u jednom odjelu trebate jako kvalitetan ispis grafike, a u drugom hrpu jednobojnih dokumenata. Ako je riječ o pisačima s bežičnim ili mrežnim ispisom, zaposlenici mogu birati onaj koji im najviše odgovara.

#7 Praćenje korištenja

Nemogućnost praćenja korištenja lokalnih printera vjerojatno dovodi do nepredvidivih i nešto češćih troškova. Printer povezan na mrežu s odgovarajućim softverom vam ‘u roku odmah’ može izlistati sve protekle aktivnosti i pomoći brže ukloniti problem. Nadamo se kako će vam ovih 7 savjeta pomoći pri izboru. Standardni lokalni printeri, ovi s bežičnim ili mrežnim ispisom, stvar je samo vaših potreba i želja. Svakako pogledajte našu ponudu printera s bežičnim i mrežnim ispisom, ali i sve ostale nove i rabljene printere.

Newsletter
Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novim akcijama i ponudama!